Achtbaan!

Wat een achtbaan!

Sinds begin november zitten we in de achtbaan. En wat voor één!

Het begon met de levering van de eerste druk. Op een druilerige woensdagmiddag stonden er plots vele dozen voor de deur: de eerste druk! Met trillende handen hebben we deze open staan wurmen. Hoe zouden de boeken eruit zien? Zou alles van voldoende kwaliteit zijn? Zouden er geen productiefouten in zitten? Of, nog erger, zou het wel de juiste levering zijn?

Al spoedig bleken al deze zorgen onnodig. De boeken zagen er werkelijk prachtig uit, en de kwaliteit verwonderde (zo bleek later) zelfs doorgewinterde experts in het boekenvak. Uitgeverij Boekenbent, verantwoordelijk voor dit stukje vakwerk, heeft zichzelf weer eens overtroffen.

De eerste druk

Natuurlijk was het vooral zaak om nog diezelfde avond Sofie te ontmoeten, zodat zij ook kon delen in de vreugde van ontvangst van onze eerste boeken. In een regenachtig Velserbroek (alwaar zij op familiebezoek was) deed het resultaat haar meteen zo stralen dat de wolken als sneeuw voor de zon leken te verdwijnen. Erg veel meteorologie, dus met die beeldspraken is het bij deze gedaan, maar we waren zo trots als wat, als jullie dat maar begrijpen.

Vervolgens was het als een speer toewerken naar de grote dag. De dag van lancering! Twintig november zou De Kulturele Raad zich vullen met bijna honderd geliefden, bevrienden, bekenden en anderszins belangstellenden, dus er moest wel één en ander gebeuren.

Eerlijk gezegd zijn de twee weken die volgden verworden tot een waas. Ze gingen snel, ze bevatten veel planning, decoratie, gastenlijsten, aanmeldingen en reserveringen verwerken, en ze lieten weinig ruimte voor ontspannen slaap. En toen was het plots zover. Zondagmiddag 20 november. Wat een dag.

Het ene moment waren Sofie, Lilian, Erwin (van de Kulturele Raad) en Quirijn nog druk in de weer met de zaal gereed maken, het andere moment stond deze vol. Even een paar vertwijfelde blikken over en weer – moesten we al gaan of niet – en toen een knikje en het podium op. We fluisterden elkaar veel plezier toe, en daar gingen we.

Op het podium

Sofie vertelde over haar liefde voor illustreren, Quirijn over het schrijven. Er is voorgelezen en nader toegelicht. Er is gelachen en in spanning geluisterd. En toen was het moment daar. Sofie haar opa en Quirijn zijn neefje en zoontje mochten de eerste exemplaren van De avonturen van Bertje Bever in ontvangst nemen, waarna onder gejuich geproost werd met de aanwezigen.

Er werd geborreld, gelachen en bijgepraat, terwijl wij ons installeerden achter de signeertafel. De stroom mensen die ons in de uren daarna passeerde was overweldigend. Wat een liefde, wat een plezier en wat een enthousiasme. Voor we het wisten was het stikdonker buiten, en bleken we al richting avond te gaan. Wat een heerlijke middag, en wat een warme ontvangst van ons eerste boek samen.

We willen alle lieve mensen die belangstelling hebben getoond, ons gesteund hebben, aanwezig zijn geweest of een combinatie van dit alles hebben verzorgd onwijs bedanken voor een onvergetelijke reis tot nu toe! Bertje Bever is op de wereld, en dit is de eerste stap geweest. Inmiddels zitten we volop in het verwerken van de online bestellingen en het bezoeken van boekhandels, zodat steeds meer mensen van de avonturen van Bertje en Otje kunnen genieten.

Heel veel dank voor jullie aandeel in onze onvergetelijke reis zo ver!

Lieve groet,

Sofie en Quirijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.